AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK: blog

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 279 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 279 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 279 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 279 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK hírei

Figyeljünk oda a gázkazánokra nyáron is

 

 

fűtés gázkazán kombi-cirkó meleg víz gázszerelés Magyarország

Nyár van, meleg van, a legkevésbé gondolunk ilyenkor a kombi-cirkókra. Akinél átfolyós gázmelegítő van a falon, vagy egy régebbi, nyílt égésterű gázkazán, a nagy meleg ilyenkor nekik sem kedvez.

Nyáron is bedobhatja az unalmast a kazán nem csak télen

Azt szinte már mindenki tudja, hogy télen, fűtési időszakban mennyire fontos az állandó szellőztetés az ilyen típusú gázkészülékeket üzemeltető lakásokban.

Tovább 

Munkahelyi étkezés

Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.

Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?

Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból.

Tovább 

 

 Táplálkozás az évszakok szerint.


A tudatos vásárlási szokások kialakításával étkezési szokásainkat is tudatosabbá tehetjük,ha átgondoljuk,hogyan,melyik évszakban mit miért eszünk,és hol vásároljuk meg.
A globális kereskedelem egyik következménye,hogy ma már minden évszakban szinte mindenféle termény,élelmiszer kapható a hazai üzletekben.
Ha nem is mindenhol,de kis utánajárással beszerezhetjük a tőlünk távoli kontinenseken termő zöldséget,gyümölcsöt,akár húsféleségeket is.A magyar vásárlók közül azonban egyre többen választják a helyi termelők áruit.

Tovább 

 Aki a csirkehúst szereti.



Figyeljen oda az elkészítésére!A csirkehús kedvelt,könnyű húsféle,de főzéskor,sütéskor különösen ajánlatos néhány alapvető élelmiszer-biztonsági szabály betartása.
A háziasszonyok körében már abban is megoszlanak a vélemények,hogy kell-e,szabad-e főzés-sütés előtt megmosni a csirkehúst,vagy általában bármilyen húsféleséget.
A nyers csirkehúson a szemmel látható-és mosással eltávolítható-szennyeződések ( bélsár,csomagoló anyag maradék,sár,el nem távolított toll ) mellett,gyakran előfordulhat egészségre ártalmas baktérium,akár szalmonella is.

Tovább 

Erdőjárás,gombászás.



A gombákról,sokunknak csupán a gyerekkori mesekönyvek képei ugranak be elsőre.A mérgező,piros alapon fehér pettyes kalpagú légyölő galócánál és a fehér,termesztett csiperkénél megáll a tudományunk.
Pedig több száz ehető gombából válogathatunk kora nyártól késő őszig.Amikor kirándulni indulunk és gombászni támad kedvünk az őszi erdőben,legyünk nagyon óvatosak!Ha mi nem ismerjük a gombafajokat,semmiképpen ne kísérletezzünk!Hívjunk el valakit kísérőnek,aki a leggyakrabban előforduló,mérgező fajokat felismeri,és legalább a gyilkos galócát azonosítani tudja.Bár a gombák alig 3%-a mérgező,csak olyan gombát biztonságos felszedni,amelyet bizonyosan felismerünk.Vannak például olyan mérgező gombák,amelyek hasonlóságuk miatt könnyen összetéveszthetők ehető ,,párjukkal".Az eső a légyölő galócáról könnyen lemoshatja a pöttyöket,és máris eltűnt egy jellegzetesség.Éppen ezért a vadon termő,saját gyűjtésű gombát mindig vizsgáltassuk gomba szakellenőrrel!A gomba szakellenőr ök ingyenesen megvizsgálják a piacon.

Tovább 

 Lekvárnak,befőttnek,pálinkának...







Mi lehet a közös nevezője?




A szilva!A magyar hagyományokban legmélyebben gyökerező gyümölcsöt keresve a szilva mindenképpen a jelöltek között van.
Gondoljunk csak a szilvalekvár,szilvabefőtt,aszalt szilva,szilvapálinka évszázadok óta töretlen népszerűségére,a szilvákkal kapcsolatos helységnevekre ( például;Szilvásvárad,Újszilvás,Szilvásszentmárton ),és kifejezésekre ( például;hétszilvafás, nemes ).
Valamikor a szilva volt Magyarországon a legelterjedtebb gyümölcs,az 1895-ős összeíráskor több szilva volt hazánkban,mint minden egyéb gyümölcsfa együttvéve.Ez leginkább annak volt köszönhető,hogy a szilva viszonylag igénytelen-vagyis inkább nagy tűrőképességű,ezért gyakorlatilag kevés munkával szinte bárhol termeszthető.A szilvafák nagy része nem is kertekben,hanem szinte vadon nőtt mindenhol:mezsgyéken,utak mellett,szőlő között,ártereken.Így alakultak ki ( például;a Tisza és a Szamos mentén )az ártéri gyümölcsös,amelyek nagyobbrészt szilvafákból álltak.Ezekben a nagy kiterjedésű,félig vadon növő gyümölcsligetekben szelektálódtak ki azok a tájfajták,amelyek megalapozták ezen vidékek hírnevét,mint például a penyigei ( más néven ,,nem tudom")szilva,amely a méltán híres szatmári szilvapálinka alapanyaga.Az ilyen régi művelésmódú, ,,Dzsungelgyümölcsösnek" is nevezett ártéri gyümölcsösökből mára mutatóba is alig maradt.Kisar község határában egy 16 hektáros rész viszont máig megvan,természetvédelmi oltalom alatt áll.

Tovább 

Így edd a céklát, hogy megtisztítsa a májat, és nyugodt alvást biztosítson

 

A májunk az a szervünk, mely megszűri a méreganyagokat, aktív szerepe van a kiválasztásban, és a tápanyagok felszívódásában is segítségünkre van. Ha nem működik megfelelően, vagy túlságosan sok méreganyagot raktározott el, akkor különböző betegségek kialakulásával kell számolnunk:

  • pattanások kialakulása
  • levertség, fáradtság
  • viszketés
  • álmatlanság
  • fejfájás
  • szédülés
  • megmagyarázhatatlan idegesség
  • rossz hangulat

Nagyon sok olyan élelmiszerünk van, melyek segítségével könnyen méregteleníthetjük a májat.

Tovább 

Egyél meg 6 gerezd sült fokhagymát.


          Egyél meg 6 gerezd sült fokhagymát!
És nézd meg,mi történik a testeddel 24 óra alatt.



A fokhagyma kétségtelenül igen hasznos növény.Ha nagyobb mennyiségben elfogyaszt belőle,már egy nap alatt reagál rá a szervezete.Hogyan?Megmutatjuk.

A fokhagyma  kétségtelenül egyik legegészségesebb.A nyers fokhagyma tradicionális népi orvosság.Kiváló ellenszere a magas és alacsony vérnyomásnak,segít a szívbetegségek elkerülésében,és a koleszterinszintet is rendben tartja.A fokhagyma ugyanis meggátolja egy bizonyos hormon termelődését,ennek folytán jót tesz az ereknek.Ha megevett 6 gerezd sült fokhagymát ( egészben hagyva könnyebb megsütni,sült változata is ugyanolyan egészséges )mi történik a szervezetben az elkövetkező 24 órában?

Tovább 

A hosszú élet titka a jó vérkeringés megőrzése.




Az ember ősidők óta szoros kapcsolatban volt a természettel.A növény az ember számára eleinte egyedüli táplálékul,később pedig gyógyszeréül is szolgált.A mai modern ember ismét kezdi felismerni,hogy nemcsak a szintetikus gyógyszerekkel,kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét,képes elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket ( infarktus,magas vérnyomás,érelmeszesedés,cukorbetegség ),hanem,hogy a jó egészséghez a növényeken át vezet az út.A színes gyümölcsök,zöldségek nagy mennyiségben tartalmazzák az úgynevezett antioxidáns anyagokat,amelyek képesek kivédeni a környezet okozta úgynevezett agresszív gyökök ( szabad gyökök ) egészségkárosító hatását ( ilyenek többek között a piros szőlő,a szeder,az áfonya,ribizli,málna,sárgabarack,szilva,a paradicsom,ananász,cseresznye stb: )A zöld növények tartalmazzák a legtöbb biológiailag aktív anyagot ( vitaminok,ásványi sók,mokro-és ultramikro-elemek ).A biológiailag aktív növényi anyagok emelik a szervezet immunbiológiai készültségét,javítják a fizikai és a szellemi teljesítőképességet.Az antioxidánsokról a tudományos szaklapokban megjelent adatok alapján elmondható,hogy rendkívül hatékonyan segítik egészségünk megőrzését,emellett javíthatják a már kialakult érrendszeri és  keringési betegséggel küzdők állapotát,támogatják az orvosok által előírt gyógyszerek,gyógykezelések hatását,illetve erősíthetik a legyengült szervezetet.

Tovább 

Isteni magvak!

Amikor ránk tör a nassolhatnék;akkor bátran csemegézzünk a különféle ínycsiklandó magvakból,mert ezzel nem csak az érzékeinknek,de az egészségünknek is kedvezünk.




Dió:A féregölő.A dió jelentős mennyiségű omega-3 zsírsavat tartalmaz.Féreg-és parazita ölő,csökkenti a koleszterinszintet,gátolja az érelmeszesedést.Magas fehérjetartalma miatt húspótló is lehet.Leveléből főzetet is készíthetünk,ami segíti az emésztést,vízhajtó,vértisztító tulajdonságokkal bír.Fürdőként alkalmazva gyulladáscsökkentő,jót tesz a bőrnek,az ízületeknek és a csontoknak.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu