Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Krumpli és túró:összeillenek!
Reggeli:
Szedres szendvics:Vágjon föl egy sokmagos zsemlét,és kenje meg 5 dkg vaníliás túrókrémmel.Ültessen rá 5 dkg szedret,és csepegtesse meg teáskanálnyi mézzel.
Vagy:
Sonkás tojás:Pirítson meg 1 szelet barna tószt kenyeret,majd hagyja kicsit hűlni.Közben 1 vékony szelet sonkát süssön át vékonyan kikent serpenyőben,majd üssön rá 1 egész tojást,szórja meg kevés sóval,borssal.Ha megsült,óvatosan csúsztassa rá a tósztra.Reszeljen a tetejére kevés sajtot is.
Vagy:
Sajtos szendvics:Kenjen meg 1 szelet igazi rozskenyeret vékonyan margarinnal,fektessen rá 1 hajszálvékony szelet sovány sajtot,és
tegyen a tetejére 10 dkg félbevágott és kimagozott nagy szemű szőlőt.
10 órai/uzsonna:
1 szelet barna tósztkenyeret pirítson meg,és ha kihűlt,kenje meg evőkanálnyi túróval,és karikázzon rá 1 nagyobb paradicsomot.
Ebéd:
Paradicsomos:
Tegyen fel héjában főzni egy szép nagy krumplit.Közben keverjen ki 15 dkg túrót evőkanálnyi friss sajttal és 2 evőkanál tejjel.Aprítson bele 3 szál újhagymát és 2 paradicsomot.Forgassa ezeket is össze a túróval,enyhén sózza,borsozza.Szűrje le a krumplit,húzza le a héját,villával óvatosan nyomja szét,és töltse meg a túróval.
Lecsós:
Főzzön meg héjában 20 dkg krumplit,szűrje le.Pucolja meg és még jó melegen krumplinyomón törje át.Hagyja kihűlni.Közben vágjon össze 25 dkg piros húsú paprikát,és egy vékonyan kikent bevonatos serpenyőben dinsztelje meg.Adjon hozzá 10 dkg konzerv vágott paradicsomot.Pár perc után öntse fel 1/2 dl húslével.Ízesítse gondolatnyi kakukk fűvel,majd közepes tűzön rotyogtassa 5 percig.Közben sózza,borsozza.Tegye a krumplit egy nagyobb tálba,üssön hozzá 1 tojást.Tegyen bele 8 dkg túrót és egy csapott kanál lisztet,sót,borsot és őrölt szerecsen diót.Dolgozza jól össze,majd készítsen belőle vékony pogácsát.Vékonyan kikent,felforrósított sütőben süsse mindkét oldalukat szép pirosra.A lecsóval tálalja.
Zöldséges:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.Főzzön meg héjában 25 dkg krumplit,szűrje le és húzza le a héját.Hagyja kicsit hűlni.Pucoljon meg 1 nagyobb sárgarépát,és vágja vékony karikákra.Forraljon fel kisebb lábos vizet,tegyen bele kevés sót.Dobjon bele 5 dkg mélyhűtött zöldborsót,és tegye bele a répát is.5 perc után szűrje le,csapassa le hideg vízzel,hagyja jól lecsurogni.Közben keverjen bele 1 kisebb tojást
10 dkg túróval és 1/2 dl ásványvízzel.Ízesítse sóval,borssal és szerecsen dióval.Vágjon bele 1/2 csokor petrezselymet is.Vegyen elő egy kisebb sütőformát,kenje ki vékonyan olívaolajjal,és rakja le a felkarikázott krumplit meg a zöldséget túrót.A tetejére reszeljen evőkanálnyi sajtot.Tolja 30 percre a sütőbe.
Sonkás:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.Hámozzon meg 25 dkg krumplit,és vágja cikkekre.Tegye edénybe teáskanálnyi olajjal sóval,borssal és gondolatnyi őrölt paprikával.Jól keverje össze,majd bélelje ki a tepsit sütőpapírral,terítse rá a krumplit,és tegye a sütőbe.30 perc alatt szép barnára sül.Közben keverjen ki 10 dkg túrót 3 dkg tejszínnel,teáskanálnyi paradicsompürével és egy gerezd zúzott fokhagymával.Ízesítse sóval,borssal,majd szedje egy kis tálba.A krumplit rakja tányérra,szedje ki a túrókrémet is,és tegyen mellé 3 vékony szelet sonkát.
Uborkás:
Főzzön meg héjában 25 dkg újkrumplit.Reszeljen le 1/4 kígyóuborkát,majd sózza be.Hagyja pár percig állni,majd jól nyomkodja ki.Ezután adjon hozzá 1 szál finomra vágott újhagymát és 15 dkg túrót,1/2 csomag vágott kaporral együtt.Ízesítse sóval és borssal.Közben csepegtessen le 5 dkg konzerv rákot,és keverje a túrókrémhez.A megpucolt krumplival tálalja,
Vacsora:
Cukkinisaláta:
Egy kisebb cukkinit vágjon vékony szeletekre,és 1 vékonyan kikent serpenyőben futtassa meg.Szedje ki és itassa le konyha törlőpapíron.
Főzzön meg héjában 15 dkg krumplit,szűrje le,hámozza meg,és ha kihűlt,karikázza a cukkinihez.Készítsen öntetet evőkanálnyi ecetből,párcsepp citromból,sóból,borsból és csipet cukorból.
Öntse a krumplira,és vágjon rá 10 dkg sovány füstölt sonkát meg 1/4 lila hagymát.Tálalásnál reszeljen a tetejére sovány sajtot,és egyen mellé 1 szelet igazi rozskenyeret.
Tojás saláta:
Főzzön két keménytojást,pucolja meg és vágja össze.Keverjen el 2 evőkanál tejfölt evőkanálnyi salátaöntettel,2 evőkanál tejjel és gondolatnyi őrölt curryvel.Forgassa össze a tojással,sóval,borssal és csipet cukorral.Tálalás előtt szórja meg a tetejét vágott snidlinggel.1 szelet igazi rozskenyeret ehet mellé.
Vegyes saláta:
Vegyen elő 1 mélyebb tálat,reszeljen bele kígyóuborkát,tépdessen rá fejes salátát,gyaluljon bele szép piros retket.Vágjon csíkokra 6 dkg sovány füstölt sonkát,forgassa össze a zöldségekkel.Készítsen rá öntetet.Hozzávalók:evőkanálnyi olaj,1/2 teáskanálnyi csípős mustár,teáskanálnyi borecet,és kevés víz.Öntse a salátára,a tetejére tegyen 1 négybe vágott keménytojást.
Gombás tószt:
Pucoljon meg 15 dkg csiperke gombát,és futtassa meg teáskanálnyi olajon.Ízesítse pár csepp citrommal,sóval és borssal.Közben pirítson meg 2 szelet barna tósztkenyeret,hagyja kicsit kihűlni.Kenje meg teáskanálnyi fűszervajjal.Ha a gomba már elfőtte a levét,kanalazza a kenyérre,majd szórja meg 2,5 dkg reszelt parmezán sajttal.Tolja a grillbe,hogy a sajt megolvadhasson.
Karalábé leves:
Hámozzon meg 1 karalábét,kockázza föl 1 kis fej hagymával együtt,majd mindkettőt dobja teáskanálnyi forrósított olajra.Párolja együtt körülbelül 10 percet,majd vegye le a tűzről.Keverje el 1 kis csapott teáskanálnyi liszttel,és öntse föl 1/4 liternyi húslével.Tegye vissza a tűzre,és állandó keverés mellett forralja föl,majd 2 evőkanál tejszínnel elkeverve tálalja.1 szelet sokmagos kenyérrel fogyassza.
Forrás: Kiskegyed 2018.július 10. 27.évfolyam 28.szám (1351)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ezért szórj lisztet a mosogatóba..
Fokhagyma praktikák.
Almaszeletek a sütő olajban.
Melegedjünk gazdag levesekkel.