AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK: Egy egyszerű recept siker.

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 278 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 278 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 278 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 278 fő
  • Képek - 101 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 319 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

AKIK A FACEBOOKON IS RAJTA VANNAK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy egyszerű recept sikere.




Egy orosz eredetű sült palacsintával,a bilincsiki  sonka receptjével lett a legjobb egy csorvási háziasszony.A Békés Megyei Hírlap receptversenyében az első helyezést ért el Parai Katalin.
A megyei újság szakácskönyve,a Kárpát-medencei ízek olvasóinktól című kötet az olvasók legjobb receptjeit és ételeit kínálja a családoknak,a gasztronómia kedvelőinek.A beküldök feladták a zsűrinek a leckét,hiszen 1800 receptből kellett az albumba kerülő több mint 150-et kiválasztaniuk.Parai Katalin először küldött be receptet,a bilincsiki sonka osztatlan sikert aratott a zsűri körében.Mint mondja,a régi családi receptek egyike ez,gyakran készíti a családnak,ő maga nem is tudja megmagyarázni a sikerét.
Érdekesség,hogy lánya,Hunya Katalin már kétszer is a díjazottak között szerepelt.Tíz éve egy mikrót nyert,amit még mindig használ.
-A lányom a csorvási,kismajori leves receptjét küldte be,ezt is beválasztották a könyvbe-ecsetelte az anyuka-Generációkon át őrizzük az elkészítési módját,ez a leves szeretett édesapám kedvence volt.Az igazán insptráló receptes könyvben harmadik csorvásiként Greksza Lászlóné Ági szerepel a háromszéki komaleves receptjével.


                              Bilincsiki sonkával.

50 dkg liszt,3 dkg élesztő,1 l tej,2 db egész tojás,cukor,só.
A töltelékhez 20 dkg füstölt tarja,1 dl tejföl,a tetejére snidling.

Az élesztőt egy kevés cukorral meleg vízben megfuttatjuk.Belekeverjük a lisztbe,hozzá adjuk a tojásokat és egy kevés sót.Jól összedolgozzuk,majd lassan,állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
Meleg helyen legalább egy órát pihentetjük.Ugyanúgy kell sütni,mint a palacsintát,csak vastagabban.A töltelékhez a sonkát közben ledaráljuk,és összekeverjük a tejföllel.Ezzel töltjük meg,a tetejét megszórjuk vágott snidlinggel.

https://www.beol.hu/cimke/szakacskonyv/


Forrás: Csorvási Híradó XXX. évfolyam 12.szám  2019.December.



Címkék: recept siker.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu